The Basic Principles Of هوک
The Basic Principles Of هوک
Blog Article
رابرت هوک در سال ۱۶۳۵ میلادی در فرش واتر واقع در جزیرهٔ وایت به دنیا آمد. نام پدرش جان هوک و نام مادرش سیسیلی جایل بود. رابرت آخرین فرزند از چهار فرزند خانواده بود. دارای یک برادر و دو خواهر بود که با کوچکترین آنها هفت سال اختلاف سنی داشت. پدرش کشیش کلیسای انگلیس، معاون کلیسای بخش فرش واتر بود و دو برادرش نیز کشیش بودند. از رابرت هوک نیز انتظار میرفت که در تحصیلاتش موفق شود و به کلیسا ملحق شود.
در سال ۲۰۰۳، تاریخشناسی به نام لیزا جاردین چنین ادعا کرد که تصویری که اخیراً کشف شدهاست متعلق به هوک است اما ویلیام جنسن از دانشگاه سینسیناتی نشان داد که این ادعا صحیح نیست.
این سخنرانی پس از مرگ هوک، در سال ۱۷۰۵ و زمانی منتشر شد که مدل حافظه مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته بود. این مسئله مطرح شدهاست که این کار هوک چندان در ادبیات پژوهشی مورد توجه قرار نگرفتهاست زیرا چاپ آن در دورهای انجام شد که از دورهٔ علمی نیوتون نیز گذر کرده و شمار چاپ آن نیز کم بود و اینطور به نظر میرسد که در آن دوره، بیشتر مدلی منسوخ و از مد افتاده پنداشته میشد.
فیلم سینمایی هوک ساخته حسین ریگی یکی از فیلمهای حاضر در بخش مسابقه سینمای ایران چهل و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر بود.
اگر به یک سیستم فیزیکی با تعادل پایدار، اختلال کوچکی وارد شود، شروع به نوسان حول نقطه تعادل کرده که این نوسان به خوبی توسط قانون هوک توضیح داده میشود.
هوک با این نظر نیوتن در مورد نحوهٔ حرکت جسم مخالف بود. در این راستا نامهٔ دیگری بین این دو نفر مبادله شد که هوک در انتهای آن چنین نوشته بود: «من شک دارم که جاذبه همواره دو برابر فاصله از مرکز باشد و نتیجتاً سرعت نیز کمتر از دو برابر میزان جاذبه باشد» (در واقع تفسیر هوک در مورد سرعت، اشتباه بود) – این نامه در ۶ ژانویهٔ سال ۱۶۷۹/۸۰ به نیوتن نوشته شدهاست .
امیر جعفری با گریم متفاوت و ادای مناسب لهجه خطه سیستان و بلوچستان یکی از جذابیتهای تماشای فیلم هوک است.
یکی از خدمات هوک که کمتر شناخته شده و در عین حال هوک از نخستین فعالیتها در این زمینهاست، مدل علمی هوک در مورد حافظهٔ انسان است هوک در سخنرانی خود در انجمن سلطنتی در سال ۱۶۸۲ یک مدل مکانیکی از حافظهٔ انسان ارائه کرد که شباهت اندکی به مدلهای فلسفی پیشین، داشت .
از طرف دیگر، نیوتون در تمام نسخههای کتاب خود این مسئله را پذیرفته و تأکید کردهاست که هوک قانون عکس مجذور را در منظومهٔ شمسی مطرح کردهاست. نیوتون در توضیح اصل چهارم از کتاب خود از ورن، هوک و هالی در این زمینه نام بردهاست. نیوتون همچنین به هالی گفتهاست که ارتباط او با هوک در سالهای ۱۶۷۹–۸۰، علاقهٔ پنهان او به مسائل مرتبط با علوم اخترشناسی را مجدداً بیدار کردهاست، اما به اعتقاد نیوتون، هوک هیچ چیز جدید و بدیعی را به او نگفتهاست.
علیرضا جعفری، امیر جعفری، رویا تیموریان و امیرمهدی ژوله بازیگران این فیلم هستند
اگر یک فنر فشرده یا کشیده شود، حرکت نوسانی انجام میدهد (از نیروهایی مانند اصطکاک یا مقاومت هوا صرفنظر میکنیم).
نقش فرایندهایی که بهصورت رو به پایین بر رمزگردانی تأثیر میگذارند را در نظر گرفتهاند.
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند بیشتر بدانید مشارکتها
یک ارزیابی جدید در مورد تاریخچهٔ قانون «عکس مجذور» نشان میدهد که تا اواخر دههٔ ۱۶۶۰ این فرضیه که جاذبه با مجذور فاصله، رابطهٔ عکس دارد نسبتاً متداول بودهاست و توسط افراد مختلفی و به دلایل متفاوتی، گسترش یافتهاست. خود نیوتون نیز در دههٔ ۱۶۶۰ نشان داد که با فرض حرکت دایرهای سیارهها، نیرو در راستای شعاع، رابطهای معکوس با مجذور فاصله از مرکز دارد. نیوتن که در ۱۶۸۶ با ادعای هوک در مورد قانون عکس مجذور مواجه شده بود، این مسئله را که باید هوک را به عنوان صاحب این ایده در نظر گرفت، تکذیب کرد و در این راستا دلایلی ارائه کرد که نشان میدهد افرادی قبل از هوک نیز به این مسئله اشاره کردهاند.